Zwam &
Schimmel

Schimmel inspectie, schimmelsaneringen preventie bij woningen en bedrijvendoor heel Nederland

Bel met onze vakspecialist Bel met onze vakspecialist

Zwam en schimmel bestrijden

Zwam en schimmel in huis? Dat probleem moet opgelost worden door een ervaren schimmelsanering specialist. De redenen hiervoor staan hieronder 

Op de muur ziet u schimmel of zwam, en misschien denkt u nu dat als u dat verwijdert het probleem dan ook opgelost zal zijn. Helaas… was het maar zo makkelijk. De sporen van de schimmels verstoppen zich diep in het hout of kieren van de muur. Deze zijn niet te zien met het bloote oog. Het zal enig zins de groei stoppen maar komt wel gewoon terug. Tevens groeit de zwam sneller in vochtige omgeving, goed ventileren helpt om de groei te vertragen. Vaak merkt onze specialist dat er een lekkage is dat ervoor heeft gezorgd dat de zwam gaan groeien is. Het is daarom belangrijk om voor eens en altijd van het zwam probleem af te zijn door een specialist in te huren, zoals bij VKPzwambestrijding.nl

Steeds vaker zien we dat woningen getroffen worden door het zwam probleem. De verzamelnaam zwam wordt gebruikt voor allerlei verschillende soorten houtrotverwekkende schimmels, deze komen veel vaker in de natuur voor. Er zijn enkele zwamsoorten die voornamelijk in huizen en gebouwen voorkomen. 

De bekende poriënzwam is de grote boosdoener. Deze word vaker herkend in de kruipruimtes van oudere woningen. Bij nieuwere woningen, en zelfs nieuwbouwingingen worden weer andere soorten zwamaanslag gevonden. De meest voorkomende oorzaak van zwamaanslag is dan ook wel de vochtigheidsgraad in de ruimte. Maar ook speelt slechte ventilatie vaak een rol in het probleem.

Groeiende zwam is gevaarlijk voor de gezondheid van de mens, maar ook tast het de infrastructuur van al het hout in uw woning. Zwam voed zich op de hout van uw vloerbalken, steunbalken enz. Omdat de hout wordt afgebroken door de zwam kunnen er problemen ontstaan. Uw steunbalken worden verzwakt en verliest zo hun draagkracht. Huiszwam zal verder verspreiden door de voegwerk van muren heen en zelfs naar naastgelegen woningen. 

Dit probleem kan zich niet lang op zich laten wachten. Vaak is er bij vroegtijdig handelen veel baat bij, zo kunt u de draagbalken vanuit de kruipruimte op tijd vervangen om te voorkomen dat de zwam verspreid naar de topvloer. 

Eerder hebben we uitgelegd dat het niet voldoende is om alleen het zichtbare gedeelte van de zwam te verwijderen. Zo zal bij de zwambestrijding elk spoor van de zwam worden weggehaald om te zorgen dat het probleem volledig wordt verholpen. Totdat u professionele hulp heeft ingeschakeld kunt u nog altijd de zwam vertragen door de ruimte goed te ventileren. 

Als u garantie wilt hebben dat uw probleem wordt verholpen dan zal een professionele zwambestrijder u helpen. Er zijn geen voorrijkosten en de inspectie is kosteloos. Onze specialist zal u vertellen welke behandeling nodig is.

Reserveer nu uw gratis inspectie

Bel 085-3038990

Diensten

Kruipruimte herstellen

Schimmel, zwam of hout aantastende insecten zitten graag op uw houtbalken. Deze moeilijk bereikbare plekken kunt u door ons laten inspecteren en dan ook meteen saneren.

Lees verder

Kelderzwam bestrijden

De sporen van de schimmels verstoppen zich diep in het hout of kieren van de muur. Naast het verwijderen van het zogeheten fruitlichaam zullen de sporen moeten worden verwijdert. Deze zijn niet te zien met het blote oog.

Lees verder

Houtaantasters en Bruinrot

Hou aantastende insecten zoals houtworm en boktor of het hebben van bruinrot? Beide plagen kunnen grote schade aanrichten aan de houtconstructie van woningen, boerderijen of kerken.

Lees verder