Houtaantasters &
Bruinrot

Naast het verhelpen van uw bruinrot zal VKPzwambestrijding uw helpen houtaantastende insecten tegen te gaan. Deze aandoeningen geven grote schade aan de fundemantering van woningen, boerderijen of kerken. 

Bel met onze vakspecialist Bel met onze vakspecialist

Houtaantasters & bruinrot bestrijden

Bruinrot herkennen

Bruinrot is moeilijk om te zien en dus ook om te ontdekken. De schimmel is zichtbaar wanneer het naar de oppervlakte is verspreid. De kleur van het hout is dan donkerbruin of zwart van kleur. Als u hierin probeert te wrijven zal het hout als een soort poeder loskomen.

Houtaantasters herkennen 

Diverse insecten zoals de huisboktor behoren tot de houtworsoort die uw hout zullen aantasten. De beruchte huisboktor staat bekend omdat die het meeste schade aanricht aan uw hout. 

U kunt de huisboktor herkennen aan 2 grijskleurige vlekken op zijn rug bovenop de bruinzwarte kleur. De gemiddelde lengte van dit beestje is gemiddeld: 17mm. Verder zult u de huisboktor herkennen aan zijn lange voelsprieten. De huisboktor is gegroeid als een larve die eruitziet als een 30mm lang, geel-wit achtig beestje. Met de sterke kaken kan het gemakkelijk al uw hout opeten. Bij het observeren van het hout zult u dan ook zien dat deze wormen een spoor achterlaten in het hout. Met ovalen gaten die vormen in het hout met een doorsnede van wel 9mm. 

Houtwormkevers en boktorren leggen hun eitjes in naden en kieren van het hout, waarna de larven huisvesten in het hout. Achter één houtworm gaatje kunnen wel 30 tot 40 eitjes verborgen zijn. Deze houtwormlarven leven maar liefst 3 tot 4 jaar in het hout, vervolgens volgroeid vliegen ze als kever eruit. Boktorlarven kunnen maar liefst tot 10 jaar in het hout blijven zitten. Omdat de boktor dieper in het hout doordringt, bestrijdt VKPzwambestrijding deze plaag diepgaand. Door middel van onder andere injectiepluggen, wordt het hout behandeld met een gecertificeerd preparaat dat diep in het hout trekt.

Deze grondige aanpak, waarbij een jarenlange vakmanschap een absolute vereiste is, wordt onderstreept met 10 jaar garantie. 

Reserveer nu uw gratis inspectie

Bel 085-3038990

Services

Schimmel en zwam

VKP zwambestrijding is gespecialiseerd in het verwijderen en desinfecteren van al uw zwam en schimmels. Schimmel inspectie, schimmelsaneringen preventie bij woningen en bedrijvendoor heel Nederland.

Lees verder

Kruipruimte herstellen

Schimmel, zwam of hout aantastende insecten zitten graag op uw houtbalken. Deze moeilijk bereikbare plekken kunt u door ons laten inspecteren en dan ook meteen saneren.

Lees verder

Kelderzwam bestrijding

De sporen van de schimmels verstoppen zich diep in het hout of kieren van de muur. Naast het verwijderen van het zogeheten fruitlichaam zullen de sporen moeten worden verwijdert. Deze zijn niet te zien met het blote oog.

Lees verder