Kelderzwam bestrijding

De sporen van de schimmels verstoppen zich diep in het hout of kieren van de muur. Naast het verwijderen van het zogeheten fruitlichaam zullen de sporen moeten worden verwijdert. Deze zijn niet te zien met het blote oog.

Bel met onze vakspecialist Bel met onze vakspecialist

Kelderzwam bestrijding

Van al de ruimtes in uw woning zal de kelder het meest vatbaar zijn voor zwam. Om dit goed tegen te gaan, zal een expert moeten kijken naar de oorzaak van de probleem. Bij VKP zwambestrijding kunnen wij er ook voor zorgen om preventieve maatregelen te nemen, zo zijn we het probleem een stapje voor en zal zwam geen kans hebben in uw kelderruimte. Het is noodzakelijk dat u uw muren en vloeren goed blijft onderhouden. Wij ondersteunen u hierbij graag. 

Kelderzwam als gevolg van vochtigheid

De zwam groeit door zich te voeden met hout en vochtigheid in donkere ruimtes. Vaak zien we de zwam op de muren groeien of op het hout dat ontstaan is door lekkages. Wij helpen u de oorzaak te vinden en te verhelpen. 

Kelderzwam herkennen

De fotos die hieronder zijn geplaatst, zal u helpen om een beeldvorming te krijgen over de verschillende vormen van schimmels.  Bent u nog niet helemaal zeker of u schimmel in huis heeft? Onze vakspecialisten kunnen u telefonisch te woord staan en zullen u helpen met het herkennen van zwam.

Hoe ontstaat kelderzwam

Zoals eerder besproken leeft de zwam voornamelijk in een vochtige, warme en donkere omgeving. Dit betekent dat bij een vochtigheidsgraad van meer dan 50% en een temperatuur boven de 22C de kans op schimmel aanzienlijk vergroot. 

Niet alleen zijn lekkages hier vaak de oorzaak van, maar ook een slecht geventileerde ruimtes of vochtigheid. 

Uitzaaiing van schimmelsporen en schimmeldraden

De schimmel verspreidt zich door middel van schimmelsporen, deze vliegen door de lucht heen naar nog niet besmette gedeelten in uw woning. Tevens kunnen insecten sporen met zich meedragen, hierdoor zal de schimmel zich tussen de kieren verspreiden en zelfs naar de naastliggende woningen overslaan. Deze sporen zullen zich ontkiemen op nat hout en diep in het hout doordringen. Helaas is het niet mogelijk om deze sporen en draden met het bloote oog te zien. Daarvoor worden speciale apparatuur gebruikt. 

Aantasting door kelderzwam

Wanneer de schimmel eerst begint te groeien in de kelder is het nog minder moeilijk om deze te verwijderen en de schade te herstellen. Naarmate de tijd verstrijkt ontstaat er bruinrot die ervoor zorgt dat het hout begint te scheuren. Dit is makkelijk te herkennen omdat de balken veranderen in een donkerbruine of soms wel zwarte kleur. Als u in deze bruinrot balk wrijft, zult u merken dat deze bros is en makkelijk afgeeft (dat is een teken dat het hout begint te scheuren).  Als gevolg van de scheuren zullen de houten constructies van uw huis zoals de draagbalken zwakker worden dan voorheen.

Verder is het belangrijk om te controleren of uw deuren, kozijnen, houten panelen en meubels in uw huis ook niet zijn aangetast met kelderzwam. Omdat het belangrijk is om verspreiding van de zwam tegen te gaan, zullen deze gecontroleerd worden op zwam en waar nodig worden vervangen. 

Reserveer nu uw gratis inspectie

Bel 085-3038990

Onze Services

Zwam en schimmels

VKP zwambestrijding is gespecialiseerd in het verwijderen en desinfecteren van al uw zwam en schimmels. Schimmel inspectie, schimmelsaneringen preventie bij woningen en bedrijvendoor heel Nederland

Verder lezen

Houtaantasters en bruinrot

Hou aantastende insecten zoals houtworm en boktor of het hebben van bruinrot? Beide plagen kunnen grote schade aanrichten aan de houtconstructie van woningen, boerderijen of kerken.

Verder lezen

Kruipruimte herstellen

Schimmel, zwam of hout aantastende insecten zitten graag op uw houtbalken. Deze moeilijk bereikbare plekken kunt u door ons laten inspecteren en dan ook meteen de schimmel of hout aantastende

Verder lezen